TERUGBLIK: FVD presenteert top-10 in Rotterdam Ahoy

TERUGBLIK: FVD presenteert top-10 in Rotterdam Ahoy

Op zaterdagavond 31 oktober was het zover: Live vanuit een vrijwel leeg Rotterdam Ahoy presenteerde FVD de top 10 van de lijst waarmee het na 17 maart de Tweede Kamer in wil - een lijst met mannen en vrouwen die de noodzakelijke verandering in Nederland willen gaan afdwingen.

In een even spetterende als vernieuwende online show werden de kandidaten aan Nederland voorgesteld. Onder het oog van duizenden live-kijkers reed Jan Cees Vogelaar (plaats 9) op zijn tractor het grote Ahoy binnen, sprintte Wybren van Haga (plaats 8) over het podium en onthulde Olaf Ephraim (plaats 6) de nieuwe campagneslogan van FVD:

“Stem Nederland terug.”

De campagne die de ingeslapen Nederlandse politiek voorgoed gaat veranderen, is nu echt begonnen. FVD gaat vanaf nu, samen met ons fantastische team, het hele land door. We stellen alles in het werk om op 17 maart een monsterzege te boeken. Binnenkort zal FVD de overige 40(!) kandidaten op de lijst bekendmaken die, hopelijk samen met u, invulling gaan geven aan deze missie. 

Kijk hier de hele show terug: https://www.youtube.com/watch?v=oc5L51RLcOQ


Zie hier de hele top 10:

1. Thierry Baudet

Thierry Baudet (1983) is jurist en partijleider van Forum voor Democratie. Hij wil de Nederlandse soevereiniteit bewaren, een strenger immigratiebeleid invoeren en onze beschaving beschermen en doorgeven. “Vanaf 17 maart gaan we met een fantastisch team een nieuwe fase in. Stem Nederland terug!”

2. Theo Hiddema

Theo Hiddema (1944) is strafpleiter en Tweede Kamerlid namens Forum voor Democratie. Hij houdt zich bezig met de thema’s justitie, veiligheid en asiel. “Het kartel heeft verzaakt. Wij staan voor handhaving en voor een solide rechtsstaat. Nu moeten we de strijd aanbinden met de parallelle samenleving.”

3. Nicki Pouw-Verweij

Nicki Pouw-Verweij (1991) is arts-onderzoeker in een academisch ziekenhuis en Eerste Kamerlid namens Forum voor Democratie. In de Tweede Kamer wil zij zich inzetten voor minder bureaucratie en meer menselijkheid in de zorg. “Met eigen ogen heb ik gezien hoe de bezuinigingen van de afgelopen jaren de zorg hebben verschraald. Dat doet me pijn. Iedereen in Nederland verdient goede zorg. En de mensen in de zorg verdienen het om fatsoenlijk te worden bejegend en betaald.”

4. Joost Eerdmans

Joost Eerdmans (1971) is bestuurskundige en fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam. In 2002 sloot hij zich aan bij de beweging van Pim Fortuyn en kwam hij voor de LPF in de Tweede Kamer. Daarna hield hij zich als wethouder in Capelle aan den IJssel en Rotterdam bezig met het verbeteren van de veiligheid. Nu sluit hij zich aan bij Forum voor Democratie. “Ik wil de erfenis van Pim Fortuyn bewaren. Dat geluid wil ik in de Tweede Kamer vertolken!”

5. Eva Vlaardingerbroek

Eva Vlaardingerbroek (1996) is rechtsfilosoof en opiniemaker. Met lede ogen ziet ze toe hoe cultuurmarxisme en massale immigratie onze nationale identiteit en cultuur verzwakken. “Wij staan voor onze westerse beschaving en haar waarden. En wij zullen alles op alles zetten om haar te beschermen. Het komt er nu echt op aan.”

6. Olaf Ephraim

Olaf Ephraim (1965) is bedrijfseconoom. Hij heeft veel ervaring in de financiële wereld en werkte de afgelopen jaren vooral met het MKB en met startups. Lange tijd voelde hij een grote afstand tot de stroperige, ingeslapen politiek. Maar toen ontstond er een politieke startup die verandering kwam brengen: Forum voor Democratie. Voor die verandering zet Ephraim zich nu als penningmeester en na 17 maart als Kamerlid in. “Voor Nederland. Voor de burger. Maar vooral voor de toekomst van mijn kinderen.”

7. Frederik Jansen

Frederik Jansen (1992) is politicoloog, beleidsmedewerker voor FVD in de Tweede Kamer en voorzitter van de Jongerenvereniging Forum voor Democratie (JFVD). In de Tweede Kamer wil hij zich inzetten voor betaalbare woningen voor jongeren. “Ik doe dit omdat ik houd van ons land en onze mensen, en omdat ik geloof in de toekomst.”

8. Wybren van Haga

Wybren van Haga (1967) is ingenieur, oud-luitenant bij het Korps Commandotroepen, ondernemer en Tweede Kamerlid. Hij wil zich in de Tweede Kamer blijven inzetten voor een kleinere overheid, lagere belastingen en minder bureaucratie. “Twee miljoen ondernemers hebben recht op een partij die hun belangen behartigt. En twee miljoen ondernemers kunnen erop rekenen dat wij voor hen gaan vechten!”

9. Jan Cees Vogelaar

Jan Cees Vogelaar (1962) is agrarisch ondernemer. De alsmaar toenemende minachting voor boeren, tuinders en vissers gaat hem aan het hart. De afgelopen jaren heeft Vogelaar ondervonden hoe de Brusselse regeldruk, het klimaatbeleid en de massale immigratie de positie van boeren hebben ondergraven. Na 17 maart hoopt hij het boerenbelang vanuit de Tweede Kamer te mogen behartigen. “Boeren horen bij Nederland. FVD is de enige partij die consequent voor hen opkomt. Op ons kan de agrarische sector rekenen!”

10. Hans Smolders

Hans Smolders (1960) is oud-topsporter en ondernemer. In 2002 ging hij met Pim Fortuyn het avontuur aan om Nederland te veranderen. Op 6 mei was hij getuige van de moord en heeft hij samen met de politie Volkert van der Graaf gepakt. In 2006 besloot hij in Tilburg zelf de politiek in te gaan, waar zijn partij in 2018 de grootste werd. Een jaar later werd hij met een overweldigend aantal voorkeurstemmen namens FVD in de Brabantse Provinciale Staten verkozen, waar hij succesvol onderhandelde om een coalitie met VVD en CDA te formeren. “Voor echte verandering is Forum als breekijzer nodig - ook in Den Haag. Het is nu of nooit. Stem 17 maart FVD!”