menu

JFVD gaat weer door!

JFVD gaat weer door!

JFVD kan met veel blijdschap melden dat het voornemen van het oude FVD bestuur om JFVD op afstand te plaatsen door het FVD bestuur nietig is verklaard. Vanaf nu gaan we weer volop draaien! We gaan weer events organiseren en jonge mensen betrekken bij de politiek zoals we dat de afgelopen vier jaar met veel succes hebben gedaan.

De uitkomst van het onafhankelijke onderzoek dat werd uitgevoerd door FVD heeft ons verheugd. De belangrijkste conclusie: geen verwijtbaar handelen door het bestuur van JFVD. We hebben de aanbevelingen van de onderzoekscommissie 1 op 1 overgenomen. Ondanks het feit dat er geen laakbare appjes in de officiele appgroepen zijn geconstateerd hebben we de oude appgroepen opgeheven, om alle schijn van misstanden in de toekomst te voorkomen. Vanaf deze week zal het mogelijk zijn voor JFVD-ers om zich aan te melden voor de nieuwe appgroepen (waar ze na intensieve screening aan kunnen deelnemen).

Het bestuur van JFVD wil deze gelegenheid aangrijpen om nogmaals heel duidelijk afstand te nemen van alles wat JFVD werd aangewreven. JFVD-voorzitter Freek Jansen: “Ik wil benadrukken dat racistisch en antisemitisch gedachtegoed geen plaats heeft in onze vereniging. We hebben er alle vertrouwen in dat, met de aangescherpte protocollen in ogenschouw, dit dossier voorgoed is afgesloten en we ons weer kunnen richten op onze missie: het verspreiden van het gedachtegoed van FVD en het betrekken van zoveel mogelijk jongeren bij onze vereniging."