menu
Seminar: De Staat van het Klimaat
Middelburg
woensdag 25 januari 19:00

Seminar: De Staat van het Klimaat

  • Ontmoet gelijkgestemden
  • Ga de dialoog aan over het klimaat

Locatie:
Zeeuwse Bibliotheek

Kousteensedijk 7, 4331JE Middelburg

Over dit event

FVD Zeeland houdt een reeks van zes verdiepende avonden over actuele, soms wat meer technische en vaak controversiële onderwerpen, die impact hebben op de Zeeuwse samenleving. Deze lezingen door gerenommeerde experts worden gehouden in de Zeeuwse Bibliotheek te Middelburg en zijn toegankelijk voor alle geïnteresseerde Zeeuwen.

Op woensdag 25 januari 2023 vindt de vijfde lezing plaats, over klimaatverandering en de actuele staat van ons klimaat.

Er gaat geen dag voorbij of we horen dat het slecht gaat met het klimaat. De ijskappen smelten, de zeespiegel stijgt, de ijsbeer sterft uit, extremen nemen toe met schade en doden tot gevolg. De oorzaak van al deze ellende zou onze uitstoot van CO2 zijn door het gebruik van fossiele brandstoffen. En dus moet die uitstoot naar beneden, vinden vooral de Europese Unie en het World Economic Forum. In 2050 mogen u en ik geen CO2 meer uitstoten.

Marcel Crok is een gevierd wetenschapsjournalist en volgt het klimaatdebat al sinds 2005. Hij schreef er het boek „De Staat van het Klimaat“ over. In 2019 richtte hij samen met Prof. Guus Berkhout Stichting Clintel op. Zij streeft naar een open klimaatdialoog en naar rationeel en betaalbaar klimaatbeleid. Marcel Crok praat u op deze avond helemaal bij. Hoe staat het klimaat ervoor, en wat is verstandig beleid? Heeft FVD eigenlijk wel gelijk over het feit dat er geen klimaatprobleem is? En dat we gewoon kolen, olie en gas kúnnen, en zelfs móéten blijven gebruiken? Wie tot nu toe zijn informatie over klimaat uitsluitend uit de ‘mainstream’ media haalt, zal van de ene in de andere verbazing vallen.

Deel via